spacer
Stadsfiets


Fietsmobile.nl > Fiets kennis > Fietssoorten > Stadsfiets

Fietsen in de stad, stadsfietsen

Stadsfiets

Elke merk maakt wel een stadsfiets. Dat komt vooral omdat stadsfietsen enorm populair zijn. Stadsfietsen zijn over het algemeen praktische, stevige en comfortabele fietsen. Mede hierdoor is een stadsfiets zeer geschikt voor dagelijks gebruik zoals werk of school. Tegenwoordig zijn stadsfietsen in allerlei maten en kleuren verkrijgbaar en dan ook nog eens met verschillende opties.

Stadsfiets, stevig, praktisch en comfortabel

Omdat deze fiets veel gebruikt wordt beschikt een stadsfiets over een stevig frame. Doordat deze fiets vaak gebruikt wordt heeft deze fiets meestal aardig wat te verduren, denk daarbij aan het weer, de wegen, enz. Als een fiets dagelijks gebruikt wordt is het erg belangrijk dat deze ook comfortabel zijn. Daarom worden stadsfietsen veel gebruikt door mensen die naar het werk gaan, door scholieren die naar school gaan of een avondje gaan stappen. In het laatste geval wordt er veelal vaker gekozen voor een wat oudere tweedehands stadsfiets.

Stadsfiets naar keuze

Stadsfietsen zijn verkrijgbaar met verschillende opties. De meeste stadsfietsen hebben 3, 4, 7 of versnellingen of zelfs geen versnellingen. Tevens kan er gekozen worden voor een terugtraprem of een handrem. Ook kan er natuurlijk voor een normale instap gekozen worden of voor een extra lage instap, zeer geschikt voor mensen met lichtelijke handicap of voor oudere mensen. Bij een stadsfiets kan er daarnaast ook nog eens gekozen worden voor een bagagedrager of een voordrager, voor het gemakkelijk meenemen van bijvoorbeeld boodschappen. Naast al deze opties kan er natuurlijk ook nog voor gekozen worden om gebruikte maken van een kinderzitje of fietstassen.

Populaire stadsfietsen

Omdat elk merk tegenwoordig wel een stadsfiets maakt zijn er heel veel verschillende modellen. Enkele populaire modellen zijn de Batavus Fuego, Gazelle Chamonix, Sparta Marathon enz. Kortom de keuze voor een goede stadsfiets is niet snel gemaakt. Wellicht een nog veel bekendere stadsfiets is de omafiets. Naast de bekende omafiets is er tegenwoordig ook de mamafiets. Deze fiets is, de naam zegt het al, speciaal voor mamaís omdat dit stevige fietsen zijn waar gemakkelijk een kinderzitje op gemonteerd kan worden. Een mamafiets kan gemakkelijk en goed neergezet worden zonder dat de fiets snel omvalt ook al zit het kind er nog in. Daarnaast hebben veel fabrikanten inmiddels van de bekendere stadsfietsen ook een elektrische fiets gemaakt.