spacer
Hybride fiets


Fietsmobile.nl > Fiets kennis > Soort fiets > Hybride fiets

Hybride fiets - De ideale vakantiefiets

Hybride fiets

Een hybride fiets is een lichte en sportieve toerfiets welke zeer geschikt is voor lange afstanden. Echter wordt de hybride fiets tegenwoordig ook veel vaker gebruikt om mee naar het werk te gaan. De hybride fiets is daarom een comfortabele, lichte en multifunctionele fiets. Een hybride fiets wordt ook tevens wel een trekking fiets genoemd. Een hybride kan daarom gebruikt worden voor verschillende doeleinden.

Wat is een hybride fiets

Een hybride fiets is een kruising tussen een stadsfiets en een racefiets. Dat houdt in dat een hybride fiets de fietseigenschappen heeft van beide fietsen. Niet iedereen kan namelijk lang en lekker zitten op een racefiets als er langere afstanden gemaakt moeten worden. Bij een hybride fiets zit je net zo gemakkelijk en comfortabel als bij een stadsfiets. Daarentegen heeft een hybride fiets meerdere versnellingen. Een hybride fiets heeft een stevig aluminium frame maar is alleen een stuk lichter dan een gewone stadsfiets.

Verschillende soorten hybride fietsen

Geen enkele fiets is hetzelfde, zo ook de hybride fiets niet. Er zijn namelijk meerdere soorten hybride fietsen. Stadshybride, trekking fiets, sporthybride en de elektrische hybride. De trekking fiets is een toerfiets voor lange tochten of vakanties. Onder de sporthybride valt ook wel de crosshybride. En tegenwoordig zijn er natuurlijk ook de elektrische hybrides. De elektrische hybride is een sportievere elektrische fiets met meerdere versnellingen. Daar waar de meeste elektrische fietsen maar 7 of 8 versnellingen hebben.

Hybride fiets, de ideale vakantiefiets

Omdat een hybride fiets zeer geschikt is voor de lange(re) (toer)tochten is het daarmee ook gelijk een ideale vakantiefiets. Doordat een hybride meerdere versnellingen heeft zijn ook heuvels of bergen niet onneembaar. Een trekking fiets heeft meestal wat meer opties en is daarmee iets completer dan een sporthybride. Een trekking fiets heeft onder andere een bagagedrager waardoor er meer uitrusting kan worden meegenomen. Daarnaast kunnen er ook gemakkelijk fietstassen aan de fiets gehangen worden, soms zelfs ook aan de voorkant.