spacer
KOGA fietsen


Logo-KogaKoga

Koga is ook wel beter bekend als Koga-Miyata. Tot 2010 werd de naam Koga-Miyata gedragen door de samenwerking met het Japanse bedrijf Miyata. Alhoewel de naam misschien anders doet denken, is Koga toch echt een Nederlands fietsmerk. Koga is opgericht in 1974 door de voormalig verkoopdirecteur van Batavus, wiens vader het bedrijf Batavus destijds had verkocht. In eerste instantie lag de focus van Koga op racefietsen maar al snel volgden ook de eerste toerfietsen. De fietsen die Koga produceert zijn exclusieve lichtgewicht fietsen.

Koga fietsen

Over het algemeen hebben Koga fietsen een sportieve uitstraling. Naast de bekendere racefietsen van Koga hebben ze natuurlijk ook elektrische fietsen, stadsfietsen, toerfietsen maar ook trekking fietsen (travel bikes). De bekendste fietsen van Koga zijn onder andere de Koga Roadrunner, Koga Worldtraveller, Koga Liteace, Koga Confidence en voor de racefietsen, de naam zegt het al, de Koga Roadchamp. Daarnaast is de Koga Randonneur een echte klassieker onder de trekking fietsen welke ideaal is voor de langere afstanden.

Tevens heeft Koga al meerdere malen enkele nationale en internationale awards in ontvangst mogen nemen voor allerlei soorten fietsen. Zoals de Fiets van het jaar award maar ook de Red Dot award vanwege onder andere het design. Dit bewijst zonder meer de expertise en veelzijdigheid van Koga fietsen.

Testen en monteren

Koga fietsen worden afgemonteerd in Heerenveen. Mede omdat Koga lichtgewicht fietsen produceert worden de onderdelen als eerste volledig getest op betrouwbaarheid en kwaliteit, ook dat gebeurt in de fabriek van Koga. Voordat de fietsen de fabriek verlaten word elke fiets nauwkeurig gecontroleerd om de garantie te geven voor de hoge kwaliteit waar Koga naar streeft.