spacer
Koninklijke Gazelle fietsen


Logo-gazelle-fietsenGazelle

Gazelle heeft een zeer rijke historie, het bestaat immers al sinds 1892 en is daarmee één van de oudste Nederlandse fietsfabrikanten. Dit Nederlandse fietsmerk produceert inmiddels meer dan 300.000 fietsen per jaar. Naar verwachting zal in 2015 of 2016 zelfs al de 15 miljoenste Gazelle fiets afgemonteerd worden. Daarnaast is Gazelle sinds 1992 het enige Nederlandse fietsmerk met het predicaat Koninklijk.

In 2016 krijgt Gazelle een nieuwe fabriek. Doordat zij door de jaren heen telkens gegroeid zijn en omdat er telkens nieuwe technieken ontstaan is het tijd voor Gazelle om te bouwen aan een nieuwe fabriek. Op die manier kan Gazelle blijven innoveren en met vernieuwende modellen blijven komen.

Gazelle testlab

Gazelle heeft zijn eigen testlaboratorium. Hier worden veel onderdelen van de fietsen uitvoerig getest. Dit allemaal om ervoor te zorgen dat elke fiets voldoet aan de juiste kwaliteitseisen die aan de fietsen worden gesteld en aan de drie-eenheid van Gazelle. Dit houdt in, heerlijk licht kunnen fietsen, een slim design en de robuuste kwaliteit.

De fietsen van Gazelle

Van trekkingfietsen (hybride fietsen) tot elektrische fietsen, van de bekende stadsfietsen tot stoere en innovatieve lifestylefietsen. De bekendste fietsen van Gazelle zijn toch wel de Chamonix, de Medeo, de Eclipse en de Orange. Door de jaren heen heeft Gazelle bijna elk jaar wel één of meerdere awards of nominaties voor haar fietsen mogen ontvangen. De Gazelle Orange en Chamonix zijn zelfs al vaker in de prijzen gevallen. Ook bij de elektrische fietsen mogen de Orange, Chamonix en de Ultimate modellen niet ontbreken. Elektrische fietsen van Gazelle hebben verschillende motoren, zoals de sterke elektrische middenmotor van Bosch, de voorwielmotor van Innergy of de Panasonic voorwielmotor.