spacer
Batavus fietsen


Batavus-fietsen

Batavus fietsen

Sinds 1904 is Batavus een op en top Nederlands fietsmerk en één van de grootste fietsfabrikanten van Nederland. Batavus staat bekend om veiligheid, comfort en kwaliteit. Batavus maakt allerlei soorten fietsen waarvan waarschijnlijk de stadsfietsen van Batavus misschien wel de bekendste zijn. Maar daarnaast mogen natuurlijk ook de hybride fietsen (toerfietsen), kinderfietsen en natuurlijk de elektrische fietsen niet ontbreken. Overigens kwam Batavus als één van de eerste Nederlandse fietsmerken met een ligfiets.

Bekende modellen Batavus

De kans is groot dat je hebt leren fietsen op een kinderfiets van Batavus. In een echt fietsland als Nederland heeft Batavus voor de kleinsten al de Batavus Snake of de Twinkle. Enkele bekende stadsfietsen van Batavus zijn o.a. de Staccato, Jakima, Crescendo en de Mambo. De Batavus Mambo wordt overigens ook veelal gebruikt als mamafiets omdat dit een stevige fiets is waar gemakkelijk een kinderzitje op kan. Mede door de dubbele fietsstandaard staat de fiets ook stabiel als u uw kindje uit het zitje haalt. Ook de Diva is een favoriete stadsfiets bij veel mama’s. En wellicht een van de bekendste modellen en meest verkochte omafietsen, de Batavus Old Dutch. Op het gebeid van elektrische fietsen is de Padova één van de bekendere modellen van Batavus.

Montage Batavus

Veel onderdelen worden door Batavus zelf ontwikkelt. De wielen worden bijvoorbeeld zelf gemaakt. Om er zeker van te zijn dat alle onderdelen voldoen aan de hoge kwaliteitseisen wordt alles uitvoerig getest. Daarnaast worden bijna alle fietsen van Batavus handmatig in de fabriek zelf gemonteerd.

Batavus Fiets van het jaar

Onlangs is de Batavus Zonar nog uitgeroepen tot fiets van het jaar 2015. Dit is een hybride fiets en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen voor zowel heren als dames.

Batavus Zonar heren en Batavus Zonar dames